12 Ekim 2011 Çarşamba

Dikiş makinası imalatı

Bir dikiş makinesinin doğumunu size bütün ayrıntılarıyla vermemizin sebebi, kimle iş yaptığınızı iyice bilmenizdir.
Dikişi yapan makine, mekanik parmaklarıyla çelik parçalarını özel raflardan alıp otomatik olarak dişli haline getirecek olan, tutucu mengeneler arasına yerleştirmişti. Şimdi buna teker teker dişler açılacak, sonra da işi biten dişliler buradan alınıp diğer bir raf üzerine yerleştirilecektir.
Bu âletin başında bulunan şahıs, depolama raflarının dolu veya boş olmasına bakarak sadece, makineyi durdurur veya çalıştırır. Başka otomatik bir makine, delik açma, kılavuz salma, diş açma işlemleriyle İl birlikte bazı montaj işlemlerini de insan eli değmeden yapar. Bu tip otomatik makinelerin kullanılması, insanın hata yapma ihtimalini ortadan kaldırır. Fakat dikiş makinesi parçalarının mükemmel olarak yapıldığından emin olmak için, otomatik makinelerin servis bakım ve kontrollerinin da titizlikle takip edilmesi gerekir. Bu imalât tezgâhlarından çıkan parçalar ayrıca sıkı bir kontrolden geçirilir. Böylece, son işlem olarak bütün parçalar monte edilecekleri yere getirilir. Her dikiş makinesi başının 5 geçeceği,   beş ayrı montaj yeri vardır. Montaj yerinin her birinde montaj işini yapanlar, o montaj yerinin sorumlu olduğu parçaları takarlar. Sonra bir montaj yerinden diğerine geçmeden önce makinenin rahat ve gürültüsüz çalışabilmesi için parçaların ortak çalışması kontrol edilir.

İmalâtla birlikte ilerleyen kalite kontrol kademelerinde, pato ve braço üzerindeki parça gruplarının ortak çalışmaları, bazılarında elektronik ve bazılarında da mekanik sistemle çalışan âletlerle ölçülür. Montaj operasyonunun en son kademesi motor ve diğer elektrik donanımlarının takılma işlemidir.
Bütün bu montaj ve kontrol İşleri bittikten sonra makine bir kere daha taşıyıcıya yerleştirilerek dikiş kontrolünün yapılacağı bölüme gönderilir. Burada siyah ve beyaz dikiş ipliğiyle, ipek iplikle çeşitli hızlarda çalıştırılarak gerçek dikişteki ses durumu kontrol edilir, özel bir itinayla iplik gergi mekanizması kontrol edilir, gerekli ufak ayarlamalar yapılır. Büyük ayarlar gerektiren makineler montaj kısmına bu ayarları yapılmak üzere geri gönderilir. Makine, son cilâ işi elle yapıldıktan sonra bir kere daha kontrolden geçirilerek taşıyıcılara gönderileceği bölüme getirilir. Burada seri numaraları verilir, prospektüs v.b. lüzumlu aksesuarla bitlikte ambalajları yapılır. Otomatik makinelerle kapatılan kutular, yurdun her tarafına dağıtılmak üzere Singer depolarına yollanır.
Dikiş makineleri imalâtında ve model tespitinde Singer, hem sağlam ve dayanıklı, hem de müşterinin gözünü okşayacak nitelikte makineler hazırlamak için her türlü çabayı göstermektedir, itinalı bir imalât ve titiz kalite kontrolü bu gayretlerin bir anahtarı olmaktadır. Dünyada her 7 saniyede bir Singer dikiş makinesinin satılışı Singer başarısının canlı bir örneğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder