12 Ekim 2011 Çarşamba

Gökkuşağı renkli örgü kazak bere çanta yelek takımı

renkli örgü kazak bere çanta kemer seti
Kazak, bere, çanta ve kemerden oluşan bu takım sonsuz bir fanteziye yer veriyor. Özellikle gençler için daha güzelini düşünmek güç, değil mi?
Malzeme
Kalın yün: Nako, kalın Süperlambs, çift kat. 200 gr mavi, 100 gr beyaz, 50'şer gr şu renklerden: sarı, siklamen, bordo, yeşil, açık mavi, siyah ve kırmızı; 5 numara şiş. Beden 44.

Örgüsü
Düz örgü; jakar örgü; kenarlar için 2/2 lastik (çift kat yünle 14 ilmekten 20 sıra, 10x10 santimlik bir parça oluşturur).
Yapılışı
Arka: mavi yünle 70 ilmek başlayın ve 20 sıra 2/2 lastik örün. Sonra jakar örgüye geçin. Şek. 2'deki şemaya göre, sarılı ve mavili bir şerit örün. Sonra iki sıra koyu bordo, 4 sıra açık bordo, 2 sıra kırmızı, 2 sıra siklamen, 2 sıra beyaz, 2 sıra sarı, 2 sıra yeşil ve 3 sıra açık mavi yünle örün. Beyaz yıldızlı açık mavi şerit için gene şekil 2'deki şemaya göre jakar örgüyü uygulayın. Sonra renkli çizgileri tekrarlayın, sonra beyazlı siyahlı dörtgenlerle bir şerit örün (her dörtgen üç ilmek genişliğinde ve iki sıra yüksekliğindedir). Sonra bebekli şeridi örün ve renkli çizgilerle tamamlayın. 41 santim olunca, her iki yanda koltuklar için 7 defa, 2 sırada birer ilmek eksiltin. Koltuk açmaya başladıktan sonraki 20'nci santimde omuzlar için, her iki yanda 3'er defa 6'şar ilmek kapatın, geri kalan 20 ilmeği de bir defada kapatın.
Ön: yakaya kadar arka gibi örülecek, 56 santim olunca, yaka şöyle açılacak: ortadaki 10 ilmeği kapatın, her iki yanı ayrı ayrı, yakaya doğru her 2 sırada bir Ver ilmek (5 defa) kapatarak örün. Kol: mavi yünle 34 ilmek başlayıp 20 sıra 2/2 lastik örün. Sonra, arkayı örerken olduğu gibi, jakar örgüyle devam edin. Her i ki yandan, 8 sırada bir l'er ilmek arttırın (10 defa). 49 santim olunca, bu defa da her sırada 2 yandan birer ilmek eksiltin, 14 ilmek kalınca hepsini birden kapatın.
Dikilişi
Parçaları ayrı ayrı ütüledikten sonra dikin. Yaka çevresindeki ilmekleri mavi yün ile beş şişe geçirerek 3 cm lastik örüp kapatın.

BERE,CANTA VE KEMER
Malzeme
Kalın yün: 200 gr siklamen renginde; az miktarda da şu renklerde: beyaz, sari, yeşil, turuncu, kirmizi, kahverengi ve mavi; 4 numara şiş.

Örgüsü
Düz örgü, 2/2 lastik ve jakar örgü.

Berenin yapılışı
Siklamen yün ile 100 ilmek başlayin ve 2 santim lastik örün (sonradan bu lastik içeri çevrilecek). Şekil 3'ün şeması uyarınca, 25 sıra, jakar motifi düz örgü ile örün. Beyaz yün ile eksilterek devam edin.
Birinci sıra:  * 8 ilmek, 2 ilmek bir arada*;   
* ile * arasını 10 defa tekrarlayın.  Gene 8  sırada bir, bu eksiltme sırasını üç defa daha tekrarlayın. Eksiltmeler arasındaki ilmek sayısı önce 7, sonra 6, sonra 5v.b. olacaktır. Kalan 60 ilmeği 50 santim boyunca  şöyle örün:  9 sıra siklamen, sari ve siklamen renkli üçgenlerden bir şerit (şekil 4'un yukarısındaki şemaya bakin); bir sıra siklamen: 2x2 acik mavi ve turuncu karelerden bir şerit; 9 sıra siklamen, açık mavi ve siklamen üçgenler; 9 sıra siklamen; 2x2 mavi ve kahverengi dörtgenler; 1 sıra siklamen; yeşil ve siklamen üçgenler;  9 sıra siklamen; turuncu ve siklamen üçgenler; 6 sıra siklamen.  ilmekleri 2'şer 2'şer alarak iki sıra örün; yünü kalan ilmeklerden geçirip çekin. Sıkıca bağlayıp bereyi dikin, sonra da fantezi bir ponpon yaparak ucuna tutturun.

Çanta ile kemerin yapılışı
çanta: 27 ilmek geçirip 20 santim boyunca şekil 4'un yukarısındaki şemaya göre orun. Arka yarıyı devam edin, isterseniz düz renk örebilirsiniz; ikiye katlayıp iki kenarından dikin, üç püskül yapın.
Kemer: 50 ilmek atıp kazak ile çantanın bütün motiflerini, ayrıca da şekil 4'ün aşağısındaki motifleri kullanarak jakar örün, bere ile çantanın renklerini uygulayın. istenen uzunlukta ördükten sonra, ilmekleri kapatın ve dikin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder