12 Ekim 2011 Çarşamba

2011 modası elbise ve ayakkabı modelleri

2011 pantolon modellerinde yandan cepli klasik, ayak bileğinde biten kısa paçalı pantolonlar ön planda. Bunun yanı sıra tayt üzerlerine bol veya empirme tuniklerle kullanılmak üzere pantolonlar tekrar gündemde. Bu yıl en çok tercih edilen modeller arasında hafif palyaço görüntülü, bol ve yerlere kadar inen boyda pantolonlar moda. Yaza doğru bu pantolonlara yandan cepli modellerle daha safari tarzı görüntüler de eklenecek. 2011’de gardırobumuzda bulunması gereken en baş kıyafetler tabi elbiseler. Elbise modellerinde desenler çok ön plana çıkıyor. Empirmeler ve hayvan desenleri bolca kullanılıyor elbiselerde. Çan etekler çok revaçta. Bunlarla ile minik hırkalar veya balıkçı kazaklar kullanılmakta. Biraz nostaljik kaçan diz altı model etekler bu sene en göze çarpan modellerden birisi. Şanel elbiselerin yanı sıra bele oturup alt kısmı çan inen elbiseler de bu yıl tekrar moda. 2011’de moda olan tayt ve tunikler de asker çizmeler veya asker botlarla tamamlanabilir. Kadife bu yıl çok revaçta. Empirme de jadife ile bütünleşince canlı renk kombinasyonları bu yılın koyu renkleri ile birlikte tamamlanabilir. Tuniklerde ise daha asimetrik kesimli tunikler veya daha mini elbise tarzında tunikler dar taylarla kullanmak bu yıl moda.

Bu yıl çaça topuk ve sivri burun ayakkabılar moda. Altı platform olmayan ayakkabı modelleri de bu yılki ayakkabı tercihinde en çok kullanılanlardan. Topukları kalınlaşan ayakkabılarda kıyafetler gibi hayvan desenleri moda. Dolgu topuk ayakkabılar bu yılda moda. Fuşya rengi, fosforik yeşil gibi parlak renkler de ayakkabı rengi seçiminde bu yıl tercih edilmekte. 2011’de bot ve çizmeler popülerliğini korumakta. Bu yılın en çok tercih edilen moda çizmeleri ise asker botları. Kıyafetlerde renk seçiminde ise siyah başta olmak üzere kahverengi tonları özellikle kapuçino denilen sütlü kahve tonları tercih edilemekte. Gri tonları da şarap renkleri ile bütünleştirilerek elbise seçiminde kullanılmakta.

Bu yılın  kesimleri arasında en moda olanı düz kesim. Bele oturmayan ve vücudu hafif yalayarak aşağı inen elbise kesimleri çok tercih ediliyor. Bu kesim bu yıl çok moda olan triko elbiselerde görülebilir. Önceki senelerin devamı olan balık kesim yani vücudun tüm hatlarını ortaya çıkaracak şekilde balık kesimlerde özellikle miniler çok revaçta. Bunlar diz üstü çizmeler ile birlikte tamamlanmakta veya topuklu ayakkabılar ile de kullanılabilir. Bunların yanında küçük balon etekler de hala kullanılmaya devam etmekte. Pantolon ve etek modellerinde ise en çok dikkati çeken bellerin yükseldiği. Artık yüksek belli  pantolon ve etekler tercih ediliyor.

Modapedia.com moda hakkında tüm merak ettiğiniz sorulara cevap bulabileceğiniz ünlü markaların en popüler koleksiyonları, en son trende uygun saç modelleri, Ünlülerin güzellik ve cilt bakım sırları, giyim ve aksesuarda en son moda kesim ve yeniliklerin yer aldığı kadın moda sitesidir. Sizin de mo da hakkında yorumlarınızı paylaşabileceğiniz yerli ve yabancı tasarımlar konusunda fikirlerinizi sunabileceğiniz forum bölümü de mevcut. Özelikle çalışan bayanlar için birçok giyim önerisi bulunan haftanın koleksiyonu bölümünde elbise, ayakkabı ve aksesuar kombinasyonları ve kesim, renk tavsiyeleri de sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder